Branddetectie

Heb je al eens gedacht aan de erge gevolgen die een brand met zich kunnen meebrengen? Integreer een brand detectiesysteem in uw beveiligingsplan. Alle huidige alarmcentrales zijn in staat om meldingen van brand detectoren te verwerken en u te behoeden van ernstige schade of lichamelijk letsel. Dit geeft een groot gevoel van veiligheid indien u aanwezig bent in uw woonst of bedrijf, en het gaat nog verder want indien aangesloten op de meldkamer / gsm weet je op elk ogenblik van de dag dat bij jouw thuis alles in orde is, net zolang je geen sms of telefoon gekregen hebt van het systeem. Bovendien is dit een minimale kost in vergelijking met een mensenleven.

Brand

Tijdens de conceptbepaling van een branddetectie systeem zijn productkennis en ervaring van primordiaal belang. De technologie die achter een dergelijke detector zit vereist een grondige kennis van plaatsingsmogelijkheden rekening houdend met omgevingsfactoren. Dit voor vals alarm vrij te zijn en toch een goede en accurate detectie te laten plaatsgrijpen moest het ooit zo ver zijn.

Stel u een garage voor waar uitlaatgassen aanwezig zijn, stel u een vochtige omgeving voor met dampontwikkeling, in al deze omgevingen moet een branddetector zijn werk kunnen doen. Daar is vakkennis voor nodig, die vind je bij APS beveiliging.

Naast brand detectoren is er in ons gamma ook plaats voor gasdetectie en koolmonoxydetectie, onderschat het laatste niet want het is een stille maar zekere dood. Al deze producten kunnen gelinkt worden aan meldkamer en sms functie zodat er altijd iemand verwittigd wordt. Bij grote bedrijven kunnen na detectie van een brandmelding interne procedures opgestart worden om op deze manier mensenlevens te redden.